U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Wie betaalt onze kosten en waarom eigenlijk?

U bent het slachtoffer van een ongeval, waarbij u letsel heeft opgelopen. Voor het vaststellen van zowel de aansprakelijkheid als uw schade kunt u zich laten bijstaan door deskundigen op dit gebied. Uiteraard dienen deze deskundigen betaald te worden. Deze kosten behoren echter tot uw schade en dienen daarom derhalve door de aansprakelijke partij te worden vergoed. Dit is ook uitdrukkelijk op deze wijze in de wet geregeld.

Concreet houdt dit voor het slachtoffer in dat hij of zij geen risico loopt om voor de (redelijke) kosten van rechtsbijstand op te draaien. Wij zullen in beginsel namelijk onze kosten bij de aansprakelijke partij indienen. U merkt hier dus niets van, zodat u zich kunt bezig houden met het herstel van het opgelopen letsel.  

Mocht de aansprakelijkheid nog niet geheel duidelijk zijn, dan zullen wij geen kosten bij u in rekening brengen. Ook indien uiteindelijk blijkt dat wij uw schade niet kunnen verhalen, dan zullen wij geen behandelingskosten bij u in rekening brengen. Alleen als er sprake is van een gedeelde aansprakelijkheid - het kan voorkomen dat de betrokken partijen allen voor een deel aansprakelijk zijn - dan zal een (klein) deel van onze kosten bij u in rekening worden gebracht. Dit bedrag zal echter gemaximeerd zijn tot een vooraf afgesproken bedrag of percentage. 

Nadere informatie zullen wij uiteraard bij een eerste gesprek, welke overigens altijd kosteloos is, nog met u bespreken.