U gebruikt een verouderde browser. Wij raden u aan een upgrade van uw browser uit te voeren naar de meest recente versie.

Is er door een ongeval sprake van overlijden (dit kan overigens direct zijn, maar ook na enige tijd) van een dierbare dan is dat uiteraard het meest ingrijpende wat u kunt overkomen. Los van deze verwerking kunt u vervolgens ook nog te maken krijgen met gevolgen voor uw (financiële) situatie, indien bijvoorbeeld uw partner is overleden.

De afwikkeling van een overlijdensschade is gaat heel anders dan indien er sprake is van letselschade. het kan overigens ook voorkomen dat er sprake van beide trajecten. Iemand loopt ernstig letsel op, wordt opgenomen in een ziekenhuis en komt na verloop van tijd alsnog te overlijden. Ook bij afwikkeling zijn er verschillende aspecten die tot de te vorderen schade horen. Dit zijn zoal:

• Kosten van de begrafenis of crematie
  • Kosten van bijvoorbeeld aangetrokken hulp in de huishouding, of uitbesteed onderhoud van de woning.
  • Achteruitgang in gezinsinkomen

Bij de berekening van de schade wordt overigens gekeken in hoeverre de extra kosten en het wegvallen van een inkomen tot schade binnen het gezin heeft geleid. Hierbij wordt ook rekening gehouden met het wegvallen van de consumptie van de overledene. Al met al een zeer complex geheel, waarbij u zeker hulp nodig heeft van iemand met kennis op dit gebied.